.
Hari-hari yang telah berlalu, sememangnya akan meninggalkan seribu satu kisah dan cerita. Maka dengan itu lahirlah akusebuahkisah ! yang mana, diari kembara hidup yang singkat ini diabadikan terus secara maya kerana hari-hari yang telah berlalu, tidak mungkin berulang kembali. Maka, apa salahnya ia diterjemahkan sebagai sebuah kisah. Kisah bukan sebarang kisah... Tetapi kisah yang begitu indah...

.

Thursday, January 14, 2010

Meeting Chating Eating... CHAOS !!!


12 Jan yang lepas, aku meeting Balai islam kolej aku, meeting perancangan Sem 2 katenyer... semua ok... n habis meeting, buat pertama kalinya, kami makan2 di cafe kolej kami yg sedap tu... best jugak la.... lagi2 ade org open table kan... huhu... bankrup den... aku just harap, moment2 yg seumpama itu dapat terus dikekalkan sehingga bila2 pun....ni gmbr2 yg sempat aku amik...


Yg tgh smile tu, Aisyah... setiausaha yang sangat rajin.. n bagus...
n yg banyak membantu... yela, name pun setiausaha... hehe

makan2... ha sila2...tambah ape yg patut

jejaka idaman... kot ???


Keesokannya pula 13 Jan, aku meeting post mortem Simposium Maal Hijrah pula, iaitu projek kolej under Balai Islam yg aku handle, n Alhamdulillah, seperti yg aku jangka, semuanya berjalan lancar dan berada di tahap yang memuaskan... yg penting, percaya untuk berjaya !!! n antara ucapan aku yg terakhir kpd warga kerja HIJRAH 10 ialah, ada antara kita yg beranggapan kita perlu belajar daripada kesalahan sendiri, namun apalah guna ingin belajar dr sendiri andai kesalahan itu telah pun dilakukan,

Maka, tidak salah kiranya mengambil inisiatif untuk belajar drpd kesalahan orang lain... Ya, aku belajar dr kesalahan org lain demi meastikan laporan post mortem tahun lepas tidak wujud di dalam laporan post mortem pada kali ini, dan alhamdulillah, ia boleh dikatakan berjaya...

Sebahagian warga kerja yg banyak membantu menjayakan HIJRAH 10

Ehm... Ok, semua ok, tu yang boleh gelak2 tu... heheh

Dah berpuluh2 gmbr org aku amik, akhirnyer terselit gak gmbr aku...
tu pun setelah aku pakse org tu amik gmbr aku... hehehe

n after post mortem HIJRAH, kami pun berduyun2 pi mkn2 kat 6th...
best la, borak2 gelak2... macam ade2... tapi time ni tak bwk camera, so takde gmbr...

n pada minggu ini 15-17 Jan, aku terpaksa melupakan program yg aku nak sangat join sebenarnya lebih2 lagi apabila aku sebagai PP Publisiti merangkap urusetia untuk program ini. iaitu... ha bacelah sendiri...tapi singkatannya IN PRISM... aku rase agak sedih jugak la tak dpt join... coz 17hb ni aku ade pogram Balai Islam, n untuk ape2 pun, aku meletakkan BI ni sebagai keutamaan aku dlm projek2.. huhu... aku harap IN PRISM ni berjalan dengan lancar...

n aku baru berkira2... dah habis HIJRAH n IN PRISM, aku akan free la sikit, rupe2nyer... ade je lagi keje menanti aku, FHT plak, sory, tapi aku mengklasifikasikannya sebagai ....... grrrrr!!!... open floor, mr n miss astarian n ntah la lagi... cukup memeningkan sebenarnyer...

n after FHT still ade lagi... ntah terlalu banyak sampai tak terdaye aku nak ingat... n tu tak termasuk asgmnt aku yg tak byk sgt kalu nak dibandingkan dgn kawan2 aku yg lain, tp asgmnt aku yg tak byk tu pun dah cukup memeningkan... dah2.... aku ni kalu dibiar menulis, ntah ape2 lagi la aku membebel kat blog ni.... nanti sambung lagi... tq M_H


boleh jadi kamu benci sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu dan ingatlah Allah jualah yang mengetahui semuanya itu sedang kamu tidak mengetahui... Al Baqarah: 216

3 comments:

Adam Hafis said...

x pe hasyim, do the job honestly n people around will salute to u.

HasYimie said...

hohoh... tq hafis... hafis memang kaunseler yg kaunseler... :)

(cepat jer komen)

Izyan Zainuddin said...

salam. thx blanje ktorang mkn kat cafe yg 'mesra' pelanggan tu. huhu

nways, usaha lah selagi termampu ye. may Allah reward ur efforts. ameen~